Duplo System 350C

irkakeszito-rendszer-system-350c-sA System 350C irkakészítő rendszer összeállításánál főleg az induló és a kis példányszámú, de minőségi termékeket előállító nyomdai vállalkozásokat célozta meg a Duplo. A rendszer alapját a Duplo DSC-10/20 vákuumos összehordó torony alkotja. Irkakészítő egysége a DBM-350 és a DBM-350T élvágó segítségével óránként akár 3.000 irkát tud készíteni a System családtól megszokott minőségben.

A DSC-10/20 a Duplo legújabb összehordó tornya. A rendszer moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy a konfigurációt minden esetben a felhasználó az igényének megfelelően állíthassa össze.

Kiváló ívadagolás
A DSC-10/20 ívbehúzó rendszere nem hagy nyomot, megbízható, ugyanakkor pontosan és nagy sebességgel dolgozik szinte bármilyen papírminőséggel. A Duplo mérnökei egy olyan egyedülállóan új rendszert fejlesztettek ki, mely minden tálcán önálló, független légfúvást és vákuumot tesz lehetővé. A tálcán lévő papíroszlopra fújt erős, de majdnem hangtalan levegő elősegíti a felső ív elválasztását. A több csatornában képződő vákuum felemeli a legfelső ívet. Ez több szempontból is fontos: egyrészt a párhuzamos csatornákban képzett vákuum biztosítja a papír merevségét függetlenül annak súlyától és a száliránytól. Másrészt a vákuum egyenletesen oszlik meg, így lehetséges a biztonságos, ám igen gyors ívbehúzás. Harmadrészt ez a rendszer egyformán kezeli a különféle papírméreteket, vagyis nem kell kézi átállítás, amikor A5-ról SRA3-ra vált a gép.

Sokoldalú
A Duplo DSC-10/20 egyedülálló ívbehúzó rendszere lehetővé teszi az igen széleskörű papírminőség alkalmazását: 53 g/m2-től 157 g/m2-ig + 300g/m2 borító. A papírméreteket 139×210 mm-től 320×450 mm-ig kezeli. A sokoldalúság kulcsa a minden tálcához külön-külön rendelt levegőrendszer. Ez azt jelenti, hogy a felhasznált tálcák számától függetlenül pontosan a szükséges mennyiségű levegőt használja a gép.
Sebessége: összehordásnál maximum 7.200 szett/óra.

Duplo DSC-10/20 panelRugalmas programozhatóság
A kiterjedt programozási opciók lehetővé teszik az adott munkához való legmegfelelőbb program kiválasztását. A blokkmód lehetővé teszi a menet közbeni utántöltést olyan hosszú munkáknál, ahol csak kevés lapból áll a füzet.
Az érzékelő jelzi, hogy mely tálcákon van papír és csak a hozzájuk kapcsolódó hardver, ill. szoftver kapcsol be. A program kiválasztása illetve a beállítás az érintőképernyős kijelzőn történik, amely folyamatosan jelzi a gép és a végzett munka állapotát. A DSC-10/20 kezelése egyszerű, a kezelők betanítása nem vesz sok időt igénybe.

LUL-HM kézi berakótálcás-hibás szett gyűjtős átemelő egység

Az LUL-HM átemelő egység kézi berakótálcával és hibás szett gyűjtővel készített átadó egysége teremt összeköttetést az összehordó torony és az irkakészítő között. Ez nem csak az összeköttetést biztosítja, hanem segítségével pótlapok adagolhatók az irkakészítőbe menő anyaghoz és a hibásan gyűjtött szettek a gép leállása nélkül kerülnek a kirakóba, ahol a gép kezelője ellenőrizheti a hibát.

Duplo DBM-350 automata irkakészítő

A Duplo DBM-350 egy automata irkakészítő, a közepes volumenű munkák minőségi feldolgozásához.

Azonnali beállítás
A különféle irkaméretek közötti átállás másodperceket vesz csak igénybe.
20 memóriahely áll rendelkezésre a munkák tárolására. Gerinctűzés, saroktűzés, oldaltűzés, vagy csak hajtás között lehet választani.

Magas termelékenység
A berendezés sebessége eléri az óránkénti 3.000 irkát. A tűzés dróttal történik. Ha a drót lefogy a tekercsről, ezt egy szenzor érzékeli és megállítja a gépet, ezzel is elkerülve a hibás példányok készítését.

A hajtó rész szállítószalagjai biztosítják, hogy minden egyes irka a megfelelő helyre kerüljön. Amikor a hajtókés működésbe lép, a szalagok leállnak, hogy ne sérüljön az irka.

DBM-350T frontvágó egység

A frontvágó egység az irkakészítők által elkészített irkák frontoldalát vágja egyenesre, igazodva az irkakészítő sebességéhez. Maximális sebessége 3000 irka/óra.
Minden munka automatikusan áll be a kész irka méretére, ezzel is lerövidítve a beállítási időt és a kezelő beavatkozását.