Duplo System 150C

irkakeszito-rendszer-system-150c-sA System 150C irkakészítő rendszer összeállításánál főleg az induló és a kis példányszámú, de minőségi termékeket előállító nyomdai vállalkozásokat célozta meg a Duplo. A rendszer alapját a Duplo DSC-10/20 vákuumos összehordó torony alkotja. Irkakészítő egysége a DBM-150 és a DBM-150T élvágó segítségével óránként akár 2.400 irkát tud készíteni a System családtól megszokott minőségben. A Duplo DBM-150/T összehasonlítva elődjével (Duplo DBM-120/T) 13%-kal kisebb helyet foglal el változatlan termelékenység mellett.

Kiváló ívadagolás
A DSC-10/20 ívbehúzó rendszere nem hagy nyomot, megbízható, ugyanakkor pontosan és nagy sebességgel dolgozik szinte bármilyen papírminőséggel. A Duplo mérnökei egy olyan egyedülállóan új rendszert fejlesztettek ki, mely minden tálcán önálló, független légfúvást és vákuumot tesz lehetővé. A tálcán lévő papíroszlopra fújt erős, de majdnem hangtalan levegő elősegíti a felső ív elválasztását. A több csatornában képződő vákuum felemeli a legfelső ívet. Ez több szempontból is fontos: egyrészt a párhuzamos csatornákban képzett vákuum biztosítja a papír merevségét függetlenül annak súlyától és a száliránytól. Másrészt a vákuum egyenletesen oszlik meg, így lehetséges a biztonságos, ám igen gyors ívbehúzás. Harmadrészt ez a rendszer egyformán kezeli a különféle papírméreteket, vagyis nem kell kézi átállítás, amikor A5-ról SRA3-ra vált a gép.

Sokoldalú
A Duplo DSC-10/20 egyedülálló ívbehúzó rendszere lehetővé teszi az igen széleskörű papírminőség alkalmazását: 53 g/m2-től 157 g/m2-ig + 300g/m2 borító. A papírméreteket 139×210 mm-től 320×450 mm-ig kezeli.
A sokoldalúság kulcsa a minden tálcához külön-külön rendelt levegőrendszer. Ez azt jelenti, hogy a felhasznált tálcák számától függetlenül pontosan a szükséges mennyiségű levegőt használja a gép.
Sebessége: összehordásnál maximum 7.200 szett/óra.

Rugalmas programozhatóság

A kiterjedt programozási opciók lehetővé teszik az adott munkához való legmegfelelőbb program kiválasztását. A blokkmód menet közbeni utántöltést biztosít olyan munkáknál, ahol csak kevés lapból áll a füzet.
Az érzékelő jelzi, hogy mely tálcákon van papír és csak a hozzájuk kapcsolódó hardver, ill. szoftver kapcsol be. A program kiválasztása illetve a beállítás az érintőképernyős kijelzőn történik, amely folyamatosan jelzi a gép és a végzett munka állapotát. A DSC-10/20 kezelése egyszerű, a kezelők betanítása nem vesz sok időt igénybe.

LUL-HM kézi berakótálcás, hibás szett gyűjtős átemelő egység

Az LUL-HM átemelő egység kézi berakótálcával és hibás szett gyűjtővel készített átadó egysége teremt összeköttetést az összehordó torony és az irkakészítő között. Ez nem csupán az összeköttetést biztosítja, hanem segítségével pótlapok adagolhatók az irkakészítőbe menő anyaghoz és a hibásan gyűjtött szettek a gép leállása nélkül kerülnek a kirakóba, ahol a gép kezelője ellenőrizheti a hibát.

Duplo DBM-150 automata irkakészítő

A Duplo DBM-150 irkakészítő és élvágó rendszer vezérlőpanele könnyű kezelést tesz lehetővé. A felhasználó 4 egyszerű lépésben be tudja állítani a megfelelő paramétereket. Az irka méretének beállításához semmilyen eszközre nincs szükség és másodperceket vesz igénybe. Csak ki kell választani a megfelelő méretet, a papírvezetők és a vágóegység automatikusan pozícióba áll. Ha szükséges, a kezelő a tűzés helyzetét kézzel is megadhatja.

A Duplo DBM-150 irkakészítővel oldaltűzött, saroktűzött, gerinctűzött vagy tűzés nélkül hajtott irkákat készíthetünk, maximum 2400 irka/óra sebességgel.

DBM-150T frontvágó egység

A Duplo DBM-150T élvágó teljesen automatikus és a Duplo DBM-150 irkakészítő által vezérelt. A vágási pozíció 1-20mm között állítható.