Duplo iSaddle

A Duplo iSaddle családja kézenfekvő választási lehetőség a gerinctűzéses irkakészítés piacán.
A Duplo különösen nagy figyelmet fordított az DBMi Saddle rendszer megtervezésénél, hogy a legkritikusabb elvárásoknak is megfeleljen ez a forradalmian új rendszer. Minden részletre kiterjedően nagy hangsúlyt fektettek az anyaghasználatra, melynek köszönhetően a modern kor elvárásainak megfelelően készült egy olyan “U” alakú ergonomikus konfiguráció, ami az iSaddle-t a piacon kapható legkompaktabb irkakészítővé teszi. Mind a speciális elrendezésnek, mind a gépsor plexi borításának köszönhetően lehetővé válik, hogy egyetlen kezelő közvetlenül átláthassa, és egyedül irányítani tudja a teljes gyártási folyamatot.

Az iSaddle család a funkciók gazdag választékát kínálja, moduláris fejleszthetőségének köszönhetően lehetővé teszi a piac növekedésével való lépéstartást, így javítva a jövedelmezőséget. Az iSaddle egy tökéletes beruházás, mert a forradalmian új gerinctűzési technológia segítségével megbízhatóan állíthatók elő az egyre inkább keresett fekvő A4 formátumú füzetek is.

Automatikus pontosság

Az iSaddle a legújabb gerinctűzési technológiát használja, 60 másodpercen belül betölthetők az elmentett beállítások. A gép fizikális módosítás nélkül képes egyik munkafolyamatról a másikra átállni. A rendszer egy felhasználóbarát érintőképernyős PC vezérlő segítségével irányítható, a szoftver végtelen számú munkafeladatot képes tárolni, melyek könnyedén betölthetők. A munkák közötti átállás nem igényel semmilyen külön eszközt.

Termelékenység

Az iSaddle beépített funkciói maximális termelékenységet biztosítanak. Óránként képes akár 5.000 irka elkészítésére bármiféle kezelői beavatkozás nélkül. Ez a sebesség növelhető akár 9.000 irka/óráig a 2 késes vágóval (DKT-200). Az iSaddle-hez akár 4 db DSC-10/60i vákuumos torony is csatlakoztatható. A tornyokat egyedi tervezésű Duplo szoftver vezérli (IMBF). Ez lehetővé teszi a kezelő számára az adagoló szekvenciák szabad megválasztását, egy tálcáról akár több ív is adagolható. Az IMBF alkalmazkodik a digitális nyomtatási környezet követelményeihez. Egy torony 10 db tálcával rendelkezik. Az állomások kialakításánál fontos szerepet kapott a funkcionalitás, így a betöltési kapacitás tálcánként 65 mm, ami lehetővé teszi az egyszerű, gyors, felhasználóbarát működtetést. Maximális bemeneti méret 610×350 mm. Minimális bemeneti méret 148×105 mm.

Tökéletes adagolás

A nagy sebességű, intelligens DSC-10/60i vákuumos összehordó torony tökéletes és pontos adagolást tesz lehetővé. Minden tálca A.M.S. rendszerrel van felszerelve. A számítógépről vezérelt egyedi lapadagoló rendszer nagyteljesítményű ventilátora minden tálcán egyedi légbefúvást és vákuumot generál, ami lehetővé teszi, hogy a tálcákon különböző méretű és súlyú papírokat helyezzünk el 50- 300 g/m2 papír súlyhatárok között. Ennek eredményeként a berendezés akár tálcánként eltérő gramm súlyú és minőségű ívek adagolására is alkalmas.

Gerinc bígelő és hajtó egység

A bígelő késeket az iSadldle automatikusan kezeli, a beprogramozott oldalszámok szerint. A bígelést követően az ívek egy görgős présegységen haladnak keresztül, mely által a gerinc lapos marad, 2-120 oldalas füzetek gyártása közben egyaránt. A hajtás pontossága (spiccesség) egyszerűen és gyorsan beállítható. A bígelő egység rendelkezik nyitó vagy záró bígelési lehetőséggel.

Gerinctűzés

2, 3 vagy akár 4 Hohner tűzőfej egységgel, illetve omega kapcsos tűzőfejekkel is használható. A tűzés pontosságát egy ikerszalagos szállítóegység biztosítja. A tűzés ideje alatt a füzet megáll, ezzel a megoldással a tűzési pozíció mindig ugyanaz.

2 késes vágó

Az iSaddle az opcionális DKT-200-zal kiegészítve teljesen automatikusan végzi el a fejben és lábban vágási műveleteket. Az opcionális egyenesvágó kés lehetővé teszi a dupla produktumú ívek feldolgozását, hogy időt takarítsunk meg, és sokszorozzuk a termelékenységet, így akár a 9.000 óra/irka sebesség is elérhető.

PC vezérlő

Az adagoló rendszer a felhasználóbarát PC vezérlőről irányítható. Ez 60 másodperc alatt automatikusan állítja be a rendszert, és egyik munkáról a másikra, bármilyen szerszám használata nélkül áll át. Az ismétlődő munkafeladatok tárolását a számítógép végzi, így csak elő kell hívni munkaváltásnál a megfelelő programot, és a berendezés az összes átállítást automatikusan elvégzi. A tárolható programok száma gyakorlatilag végtelen Digitális kijelzője a teljes munkafolyamatot kijelzi, kontrollálja. Ez a berendezés működése során a kezelőnek minden információt folyamatosan közvetít úgy a munkamenetről, mint az esetlegesen előforduló géphibáról, mely papírtorlódásból illetve elakadásból adódhat.