Formalakkozó

DUPLO DUSENSE DDC-810

 

 

Tapintható nyomtatás

A digitális nyomtatás térhódításával a vállalatoknak meg kell találniuk azokat a piaci lehetőségeket, ahol a vevői elégedettség és a valódi eredmények elérését szolgáló megoldás gazdaságosan megteremthető. A DUPLO DUSENSE lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kitűnjön a versenytársaktól egy túltelített piacon belül, ezáltal növelje bevételeit. A nyomtatott ívek formalakkozásával olyan szemet gyönyörködtető minták hozhatók létre, melyek azonnal megragadják a tekintetet. Új bevételi forrásokat teremthet, folyamatosan bővítheti üzleti partnerei körét. A Duplo DUSENSE kombinálja a könnyű használatot a nagy pontossággal, termelékenységgel – a legalacsonyabb belépési költség mellett.

Házon belüli digitális kivitelezések

A Duplo 1995-ben mutatta be kompakt irkakészítőit, melyeket az automata beállításnak köszönhetően elsőként jellemzett az ismételhető, pontos működés. Ezek az irkakészítők idővel leváltották a hagyományos gyártáshoz használt gépeket, és azóta is töretlenül uralják a piacot, ezzel is biztosítva a nyomdák versenyképességét a nyomatok feldolgozásában. A Duplo DUSENSE egy berendezésben egyesíti a legújabb fejlesztéseket, amelyek lehetővé teszik a kis és kö- zepes példányszámok gyors és gazdaságos gyártását, a minőség vagy a kreativitás feláldozása nélkül. A háromdimenziós azonnali UV-digitális formalakkozás akár 1 példánytól versenyképes árú termék, már házon belül is megvalósítható. Ez az új berendezés tökéletes kiegészítője a digitális nyomtatással foglalkozó nyomdáknak.

Nagy felbontás

A legújabb 600 dpi-s lakkozó fejek nagy felbontású képeket készítenek a PDF/TIFF formátumú fájlokból, szürkeárnyalatos képeket használva változó sűrűségű texturált nyomatokat hoznak létre, 20-tól 80 mikronig terjedő lakkvastagsággal, mindössze egy lépésben.

Pompás ragyogás

A Duplo DUSENSE formalakkozó úgy lett kifejlesztve, hogy kompatibilis legyen a Xerox és HP festékekkel, offset technikával és a korona kezelt OPP laminátummal(*), ezáltal gyönyörű, 99-es fényességi szintű UV-bevonatot biztosít. Pontos nyomtatás a matt, “puha tapintású” lami- nátumra, a dinamikus eredmény érdekében. További formulák fejlesztés alatt.

A pontosság, mint szabvány

A kettős kamera rendszer és a Duplo IRM (Image Register Mark) biztosítják a precíz illesztést 0,2 mm-es pontossággal a teljes tükörméret mentén. Az automatikus beállí- tás és kiegyenlítés minden ívnél lehetővé teszi a laminálási és digitális nyomtatási technológiából adódó nyomattorzulások kompenzációját. A lakkozási kép pontos illesztése valós idejű folyamat, mely biztosítja a kiváló minőséget minden egyes terméken.

Egyszerű működés

A hatékony működést egy olyan kezelői felület biztosítja, mely lehetővé teszi a feladatok gyors beállítását, mentését és visszatöltését az ismétlődő munkáknál. A Windows PC kompatibilis szoftver az előkészítői területre is telepíthető, integrált munkaelőkészítő eszközök használatához, illetve költség kalkulációkhoz. A DUSENSE GUI nyitott architektúrája lehetővé teszi más Windows kompatibilis szoftvereknek, például Acrobatnak és további képszerkesztő programoknak, hogy közvetlenül a kezelői konzolon futtathatók legyenek. A Duplo széles körű tapasztalatainak eredményeként megalkotta a piacvezető AMS adagoló rendszert, mely lehetővé teszi a tökéletes és pontos adagolást, megakadályozva a duplaívek behúzását. A fejlett funkcióknak köszönhetően minimálisra csökken a selejt mennyisége, lehetővé téve, hogy már az első nyomat is minden szempontból tökéletes és eladható legyen.

Biztonságos és kényelmes használat

Az egyszerű használat egyaránt jelenti a gépkezelő biztonságát és kényelmét, mivel a lakkozáshoz csak egyszerűen be kell helyezni a vákuumosan zárt lakk patront. Az automatikus tisztítórendszer biztosítja a lakkozó vezetékek mindig megfelelő állapotát, tisztaságát. A műszak kezdeti és műszak végi tisztítási teendőket a kezelő biztonságosan és könnyedén el tudja végezni. A DUSENSE előnye a kiváló minőségű, gazdaságosan üzemeltethető 600 dpi-s lakkozó fejekben rejlik, melyekkel az UV lakk veszteség abszolút minimálisra csökken. A DUSENSE egyedülálló tulajdonsága: kikapcsolt állapotban, felügyelet nélkül maradhat akár 5 napig, majd bekapcsolás után percek alatt újra működőképes, tisztító folyadékos tisztítás nélkül.

Hosszútávon is termelékeny

A DUSENSE 364 x 740 mm-es lapméretet támogat, ezzel kompatibilis minden “SRA3” és “B3”-as formátumú digitális nyomdai termékkel. Maximális sebessége B3 ív 20-40 µm lakkréteggel 1080 ív/ óra, B3 ív 50-80 µm lakkréteggel 540 ív/óra.

A nyomtatástól a késztermékig

A gazdaságos és költséghatékony termelés nem csupán a nyomda gyorsaságáról vagy a példányonkénti költségekről szól, hanem a teljes folyamatról, az első lépéstől a késztermékig. A Duplo DUSENSE a modern digitális nyomtatás igényeihez igazodva készült, szem előtt tartva a pontos és gyors, kiváló minőségű kivitelezés fontosságát. A DUSENSE digitális technológiája lehetővé teszi, hogy a formalakkozott, azonnal száraz nyomatok gyorsan készre vághatók legyenek olyan kompatibilis, piacvezető gépekkel, mint például a Duplo DC-646 több funkciós vágó vagy a DC-746 multifinisher. Ezek a berendezések automatikusan képesek az íveket tökéletesre vágni, elkerülve ezzel a formalakkozott ívek hagyományos kö- tegvágó gépekkel történő vágásánál elő- forduló sérüléseket. Ezek a nagy precizitással működő rendszerek lehetővé teszik, hogy a DUSENSE formalakkozóval készült nyomatok mindig tökéletes minőségben, minimális feldolgozási idővel készüljenek el.